Domica

Domica Arnhem, uw partner voor zorgeloos verhuren

Wie zijn wij?

Domica is een landelijk opererende organisatie met ruim 20 vestigingen in heel Nederland. Iedere vestiging wordt bestuurd door een ervaren ondernemer met verhuurmakelaars, die de regionale markt door en door kennen. Alle medewerkers kennen de huurders én verhuurders in hun eigen gebied persoonlijk, waardoor er snel een goede match gemaakt kan worden tussen huurders en verhuurders. Kortom: bij Domica Arnhem wordt uw huis snel het nieuwe thuis van de juiste huurder.

Even voorstellen….

Wij zijn een bij VBO aangesloten verhuurmakelaarskantoor gevestigd aan de Steenstraat 71-A in het centrum van Arnhem. Met een ervaren team verhuren wij maandelijks vele woningen in de regio Arnhem, Zevenaar, Ede, Wageningen en omstreken. De kernwoorden die gelden voor ons kantoor zijn transparantie, snelheid en kwaliteit. Dagelijks werken wij hard voor deze kernwaarden.

Samenwerking Domica Arnhem en Coehoornstaete

Deze samenwerking is sinds 1 februari 2017 van kracht.

Coehoornstaete is van oudsher een familiebedrijf met veel tradities, waarbij persoonlijke aandacht en interesse in de bewoner en de woning voorop staan.

Het uitbesteden van één van de kerntaken is iets wat je niet zomaar van de een op andere dag doet. Een partij die in de familiecultuur past, dient aan meerdere voorwaarden voldoen.

Coehoornstaete zocht een persoonlijke benadering met een professionele partij en heeft dit bij Domica Arnhem gevonden. Wij benaderen iedere woning van een particulier c.q. belegger alsof het onze eigen woning betreft. Deze benadering en werkwijze wordt door onze klanten gewaardeerd, waardoor wij richting de klant volledig kunnen ontzorgen.

Voor de Coehoornstaete verzorgen wij het verhuur en beheer van alle woningen en studentenkamers. Meerdere keren per week zijn wij fysiek op locatie en zichtbaar aanwezig om eventuele onderhoudsklachten te behandelen, maar ook om met bewoners te praten.

Indien je in één van deze objecten wilt wonen, is inschrijving bij de Coehoornstaete een must, want de personen op de wachtlijst krijgen als eerste informatie over de woningen die in dit complex vrijkomen.

Arnhem, daar voelt iedereen zich thuis!

Voor zowel tijdelijke verhuur als verhuur voor onbepaalde tijd kunt u bij Domica Arnhem terecht. Gaat u een aantal maanden naar het buiten? Geen probleem, wij proberen uw woning gedurende die tijd te verhuren! Zo beperkt u onnodige kosten en staat uw woning niet maanden leeg.

Bij Domica Arnhem voelt u zich als verhuurder ook thuis, want de vraag naar woningen is groot en neemt nog steeds toe. Dagelijks worden wij benaderd door multinationals en lokale bedrijven, expats en particulieren, die allen op zoek zijn naar een geschikte woning. Meer dan 80% van de woningen wordt binnen 14 dagen succesvol verhuurd.

 

Onze werkwijze

Duidelijkheid en transparantie staan hoog in het vaandel bij Domica Arnhem. Daarom hebben wij een overzichtelijk stappenplan van het proces van het verhuren van uw woning samengesteld.

Wij hebben dit onderverdeeld in 4 stappen:

1.

Aanbieden

Een woning verhuren begint met het aanbieden daarvan. Wij komen altijd vrijblijvend bij u langs om u van A tot Z te informeren over de verhuur van uw woning. Om de juiste huurprijs te kunnen bepalen kunnen wij eventueel een “puntentelling” voor u opstellen. Nadat we gezamenlijk een huurprijs hebben vastgesteld en de verhuurvoorwaarden hebben besproken, gaan we actieds op zoek naar de juiste huurder. Naast de publicatie op onze eigen website domica.nl met meer dan 100.000 bezoekers per maand wordt uw woning zichtbaar op meer dan 20 andere woningwebsites. Vanzelfsprekend maken wij professionele foto’s en verzorgen wij een duidelijke omschrijving van het object.

2.

Bezichtigen

Zodra wij één of meerdere kandidaten voor uw woning hebben gevonden, plannen wij een bezichtiging in van uw woning. Bij deze bezichtiging is er altijd een verhuurmakelaar aanwezig om de kandidaat rond te leiden en diens vragen te beantwoorden. Hierdoor bespaart u, als verhuurder, tijd. Het spreekt voor zich dat wij na iedere bezichtiging een terugkoppeling verzorgen van de bevindingen.

3.

Screening

De kandidaat huurder is na het bezichtigen enthousiast en geeft aan uw woning te willen gaan huren. Hoe gaan wij verder? Om de risico’s voor u zo veel mogelijk te beperken, screenen wij de aspirant-huurder zorgvuldig. Met verschillende tools en procedures kunnen wij de potentiële huurder op vele facetten screenen. Domica Arnhem maakt gebruik van een professioneel huurders check programma. Als de aspirant-huurder aan alle criteria en wensen voldoet, beoordelen wij samen met u of wij een huurovereenkomst kunnen gaan opstellen. In deze huurovereenkomst worden alle gemaakte afspraken vanzelfsprekend verwerkt.

4.

Oplevering

Na ondertekening van de met u besproken huurovereenkomst en ontvangst van de eerste betaling van huur en waarborgsom volgt de oplevering. Een mooie dag, maar ook een belangrijk moment om een zorgvuldig inspectierapport op te stellen. Namens u is er een verhuurmakelaar van Domica Arnhem aanwezig voor het opstellen van dit rapport en het maken van inspectiefoto’s. Dit rapport wordt door beide partijen ondertekend om eventuele discussies in de toekomst uit te sluiten. De huurder ontvangt de sleutel(s) en uw woning is verhuurd!

Beheer Technisch & Financieel

Een andere belangrijke service die via Domica Arnhem kan worden geboden is het management van een woning of complex. Voor de Coehoornstaete verzorgen wij het volledige beheermanagement op locatie en zijn wij het aanspreekpunt voor alle bewoners.

Beheer van de woning in de breedste zin des woords houdt in dat wij gedurende de verhuurperiode toezien op de betalingen van de huurpenningen door de huurder en worden onderhoudsklachten en verplichtingen aangenomen en uitgezet. Wij beheren woonruimte van (studenten)kamers tot vrijstaande woningen en wooncomplexen. Voor ieder type beheer bent u bij ons aan het juiste adres, waarbij persoonlijke benadering en lokale kennis van bedrijven hoog in het vaandel staan.

Team Domica Arnhem

Marcel Viola, directeur eigenaar

Jacqueline Viola, verhuurmakelaar

Simone Vraets, commercieel medewerkster binnen- en buitendienst

Karen de Zwart, binnendienst en direct aanspreekpunt voor o.a. beheer

Voor vragen over beheer c.q. verhuur

arnhem@domica.nl

026-3703666